fbpx

EGNSSPECIFIKKE RÅVARER BLIVER TIL UNIK MØDE MAD

Mange af Sjællands mødesteder er stolte over at kunne tilbyde sund, varieret og spændende mad, men fremfor alt er de stolte over at kunne tilbyde frisk mad.

Rigtig mange gange har disse fantastiske steder egne urtehaver og væksthuse og dyrker alt fra krydderurter og grøntsager til frugter og spiselige blomster. Hvor de ikke selv dyrker det i egen have, bruger de fortrinvist de lokale producenter og de sæsonbestemte produkter, således at vejen fra jord til bord bliver så kort som muligt og råvarerne bevarer så meget af deres saft og kraft som overhovedet muligt.

De lokale producenter er også værd at nævne i denne sammenhæng. Der er mange små lokale producenter, som har en mangfoldighed af rigtig spændende produkter. Vi har Jersey køer, der har fået Børsens Fødevarepris, ost af naturgræsmælk, økologiske ørreder, mel og kerner, der strutter af kvalitet og sundhed og derudover frugt, grøntsager, kød, øl, mjød, vin og meget, meget mere. Det er hovedsaligt steder med en lille produktion men med stor fokus på kvalitet og økologi.

Det får mødedeltagerne selvfølgelig glæde af, når mødet lægges hos os. For udover at smage fantastisk, giver det også et ekstra skud energi at få så frisk og veltillavet mad.

Skulle der være interesse kunne det være en mulighed at besøge en af disse producenter og se hvordan de arbejder. Måske få lidt jord under neglene og dufte til produkter der er blevet modne på træet. Det er en sanseoplevelse, som helt sikkert vil blive husket.

Vejen fra jord til bord bliver så kort som muligt og råvarerne bevarer så meget af deres saft og kraft som overhovedet muligt.

Få serveret en frokost, der kickstarter hjernen i stedet for at sætte den i dvale. Det handler blot om at bruge de rigtige råvarer.

Blåbær
Det lille men kraftfulde blåbær hjælper med at beskytte hjernen mod stress. Undersøgelser på rotter viser en drastisk forbedring på indlæringevnen.

Kaffe
En kop kaffe før en vigtig præstation kan hjælpe din hjerne til præstere, fordi koffein forbedrer korttidshukommelsen. For meget kaffe gør dig dog nervøs eller irritabel.

Avocado
Avocadoer er rige på enkelt umættet fedt, hvilket bidrager til en sund blodgennemstrømning og et lavere blodtryk, der hjælper til at holde hjernen i topform.

Fuldkorn
Fuldkorn som fx brune ris, hele hvedekorn, havre og byg øger strømmen af blod til hjernen og holder den i gang. Desuden er de rige på antioxidanter og E-vitamin.

Fed fisk
De mest effektive omega-3 fedtstoffer forekommer naturligt i fede fisk, som er vigtige for en sund hjernefunktion, hjertet, led og vores generelle velbefindende. Sørg for at spise masser af laks, ørred, makrel, sild, sardiner og kippers.

Solbær
C-vitamin har længe været anset for at kunne booste dig mentalt. En af de bedste kilder er solbær, og herudover finder du også rigelige mængder C-vitamin i rød peber og citrusfrugter.

Græskarkerner
De små frø er sprængfyldte med magnesium, B-vitaminer og zink, der styrker hukommelsen og får hjernen til at arbejde hurtigere.

Broccoli
Broccoli er proppet med K-vitamin, som er kendt for at holde hjernen skarp.

Salvie
Vil du forbedre hukommelse og koncentration, skal du krydre maden med salvie. Tilsæt den til sidst i madlavningen for at beskytte de gavnlige æteriske olier.

Asparges
Den lækre forårsbebuder indeholder både B12-vitaminet og folat. Eksperimenter viser, at folk, der har spist store mængder, reagerer hurtigere og får stærkere reflekser.

ARTIKLER

8 grunde til at vælge Sjælland

Der er mange grunde til at vælge Sjælland til dit næste møde eller din næste konference...

Det bæredygtige møde

Mødestederne har fokus på den gode tone og mindre madspild. De prioriterer at bruge egnsunikke produkter og sæsonvarer...

Kunsten at finde den perfekte location

Du har fået til opgave at finde det helt rette sted til virksomhedens næste møde